Log ind
VÆRKTØJER
Notesbog
Din personlige notesbog til arbejdet på fagportalen
Nye faresymboler
2015
Det periodiske system
Pdf
Det periodiske system
Isotopkort
Pdf
Fysik-kemi Lex
Opslagsværk med fysik-kemifaglige begreber
Geografi Lex
Opslagsværk med begreber i geografi
Biologi Lex
Opslagsværk med begreber i biologi
Søg i portalen

Madens kemi


KEMISKE STOFFER I MADEN
DRIKKEVARER
PRODUKTION AF FØDEVARER
SUND MAD – FARLIG MAD
CAFE: TYGGEGUMMI

Menneskekroppen opbygges af de stoffer, som vi spiser og drikker. Kroppen danner hele tiden nye celler til erstatning for dem, der dør. Knogleceller holder i 15-25 år. Hudceller dør efter ca. 20 dage og nogle blodceller efter bare 30 timer.

Kroppen omdanner noget af maden, så der dannes energi. Den bruges til at holde kroppen i gang. Vi skal kunne bevæge os. Vi skal trække vejret, blodet skal pumpes rundt i kroppen, og temperaturen skal holdes på 37 °C. Alt levende må optage stoffer fra omgivelserne og skabe energi ud af disse stoffer.
Hvorfor har kroppen brug for proteiner?

Smager blod sødt?

Hvad er en sportsdrik?

Hvilke stoffer er der i mælk?

Hvorfor er der tilsætningsstoffer i mad?

Hvorfor er karameller og colaer brune?

KEMISKE STOFFER I MADEN