Log ind
VÆRKTØJER
Notesbog
Din personlige notesbog til arbejdet på fagportalen
Nye faresymboler
2015
Det periodiske system
Pdf
Det periodiske system
Isotopkort
Pdf
Fysik-kemi Lex
Opslagsværk med fysik-kemifaglige begreber
Geografi Lex
Opslagsværk med begreber i geografi
Biologi Lex
Opslagsværk med begreber i biologi
Søg i portalen

Syrer og baser


SYRER OG BASER
SYRER, pH OG NEUTRALISATION
KATALYSATORER OG ENZYMER
FARLIGE STOFFER
CAFE: SYRE I MAVEN

Når mange mennesker hører ordet syre, forbinder de det med noget farligt. Det kan være rigtigt, for syrer kan være farlige, men der er masser af syrer, som vi spiser med fornøjelse, og som er vigtige for kroppens funktion. Vi kan lide den syrlige smag i æbler, appelsiner, ananas og yoghurt. Men under køkkenvasken eller gemt i et andet skab har de fleste hjem også syrer, man skal passe på. Det kan være syrer, som bruges til afkalkning af vandhaner og fliser i badeværelset. Og mange mennesker arbejder med rigtig stærke syrer. Hvis man ikke ved, hvordan man skal omgås syrer, kan det blive farligt.
Hvilke madvarer er sure?

Hvilke former for syrligt slik kender du?

Hvordan fjerner man kalk i en vandhane eller på væggen i en bruseniche?

Hvorfor smager det surt, når man har kastet op?

Hvad er en katalysator til en bil?

SYRER OG BASER